קלף הכוכב בטארוט

• Thread starter Thread starter moshetarot
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

moshetarot

New member
קלף הכוכב הוא אחד הקלפים שהכי מרגשים אותי בחפיסת הטארוט. יש בו משהו שקט אבל מאוד עוצמתי. הוא לא מגיע עם אנרגיה של דרמה או פחד אלא עם תחושה של תקווה, ריפוי ואמונה שהדברים יכולים להשתנות לטובה גם אחרי תקופה לא פשוטה.

כשקלף הכוכב מופיע בפתיחה אני מרגיש שהוא מביא איתו אור. לפעמים האדם שמולי נמצא בתקופה שבה הוא כבר איבד קצת את האמונה בעצמו או במצב שבו הוא נמצא. הוא מרגיש שהוא ניסה, חיכה, התאמץ ולא תמיד ראה תוצאות. ואז מגיע הכוכב ומזכיר לו שלא כל מה שקורה עכשיו הוא הסוף של הסיפור.

הכוכב מדבר מבחינתי על תקווה שמגיעה אחרי משבר. הוא מראה שיש אפשרות להתחיל להסתכל קדימה במקום להישאר תקועים במה שהיה. זה קלף שמחזיר לאדם את האמונה בעצמו ואת התחושה שיש עדיין דרך פתוחה לפניו.

מבחינה זוגית הכוכב הוא קלף מאוד מעניין. הוא יכול להראות על תקווה לאהבה חדשה, על ריפוי אחרי פרידה ועל האפשרות לפתוח את הלב מחדש. במקרים מסוימים הוא יכול להראות שגם קשר שהיה בו קושי עדיין לא מיצה את כל האפשרויות שלו, אבל חשוב להבין שהקלף לא מבטיח תוצאה מסוימת. הוא יותר מצביע על פוטנציאל ועל אנרגיה של ריפוי והתחדשות.

כאשר אני רואה את הכוכב אצל אדם שנמצא אחרי פרידה אני הרבה פעמים אומר לו שהלב שלו צריך זמן. לא כל דבר צריך לקרות מיד. לפעמים אנחנו רוצים תשובה עכשיו, רוצים לדעת אם האדם יחזור, אם תגיע אהבה חדשה או מתי הכול יסתדר. הכוכב מזכיר לנו שיש דברים שצריכים להבשיל בקצב שלהם.

גם מבחינה אישית הכוכב הוא קלף של חיבור לעצמי. הוא שואל אותנו האם אנחנו באמת מאמינים בעצמנו או שאנחנו נותנים לפחדים של העבר לנהל אותנו.

יש אנשים שמסתכלים על החיים שלהם דרך מה שלא הצליח. הכוכב מבקש להסתכל גם על מה שכן אפשר לבנות מכאן והלאה.

מבחינה רוחנית אני רואה בכוכב קלף שמדבר על חיבור לאינטואיציה ועל הקשבה לקול הפנימי. לפעמים אנחנו מחפשים תשובות אצל כולם. שואלים חברים, משפחה, אנשים ברשת ואפילו מחפשים סימנים בכל מקום. אבל הכוכב מזכיר לנו שיש בתוכנו קול שיודע הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים.

המים שמופיעים בקלף מסמלים עבורי זרימה וניקוי רגשי. יש כאן תחושה של שחרור דברים ישנים והכנה למשהו חדש. כאילו האדם מניח בצד חלק מהכאב שסחב איתו ומאפשר לעצמו לנשום מחדש.

אם הכוכב יוצא בתשובה לשאלה על העתיד אני בדרך כלל רואה בו סימן מעודד. לא בהכרח הבטחה שהכול יקרה בדיוק כמו שאנחנו רוצים, אלא מסר שהכיוון יכול להשתפר ושיש מקום להמשיך להאמין בדרך.

וכשהכוכב מופיע הפוך התמונה משתנה. כאן יכולה להיות תחושה של אכזבה, חוסר אמונה או קושי לראות את הטוב שקיים. לפעמים האדם פשוט איבד את התקווה בגלל יותר מדי אכזבות. הכוכב ההפוך לא אומר שאין אור אלא שהאדם כרגע מתקשה לראות אותו.

וזה אולי המסר הכי חזק של הקלף הזה מבחינתי

גם כשנדמה שאין תשובות, הדרך עדיין יכולה להיפתח.

גם אחרי תקופה קשה אפשר להתחיל מחדש.

גם אחרי אכזבה אפשר להאמין שוב.

הכוכב לא צועק. הוא לא מפחיד ולא מנסה לשכנע. הוא פשוט נמצא שם ומזכיר לנו שגם בתוך החושך יש נקודת אור.

בעיניי זה אחד הקלפים היפים ביותר בטארוט כי הוא לא מבטיח לנו חיים בלי קשיים. הוא נותן משהו אחר. הוא נותן תקווה.

ולפעמים בתקופות מסוימות בחיים תקווה היא בדיוק המסר שהיינו צריכים לקבלמידע נוסף

צירופי קבצים

• IMG_6311.jpeg
    IMG_6311.jpeg
    358.4 KB · צפיות: 0
Back